Nová sezóna už klepe na dveře

13.04.2009 08:31

Po malé ochutnávce na vzdáleném Novém Zélandu se nadcházející víkend naplno rozeběhne roadracingová sezóna v Evropě. Prvním evropským závodem je tradičně Ian Watson Spring Cup, který se jezdí v anglickém Scarborough. Ano 19. dubna všechno vypukne !

A pak půjdou další podniky ve velmi rychlém sledu. Týden po Scarborough se jezdci přesunou do Severního Irska, aby poprvé změřili síly v Open Irish Road Race Championship. Závody v Cookstownu se jedou 24. a 25. dubna a budou doslova našlapané roadracingovými hvězdami. Už teď je jisté, že se tady objeví Connor Cummins, Ian Lougher, Ryan Farquhar, Michael, William a Sam Dunlopové, Adrian Archibald, Keith Amor, John Burrows a mnoho dalších, mezi kterými nebude chybět ani nám dobře známý Victor Gilmore. Další víkend po Cokkstown100, tedy 1. a 2. května, následuje jedna z ikon severoirských závodů - Tandragee100. Oba tyto úvodní závody budu mít možnost sledovat in natura a tak doufám, že vám budu moci podat první reporty ze závodů přímo z Irska.

Po britském úvodu konečně přijdou na řadu i domácí podniky. 9. a 10. května se jezdci sjedou k prvním českým závodům do Starého Města, kde se na Slováckém okruhu začnou přidělovat první body do českého roadracingového mistráku. Týden po Starém Městě, tedy 16. a 17. května, přijde na řadu jeden z vrcholů letošní domácí roadracingové scény - 300 Zatáček Gustava Havla v Hořicích. Závody v Hořicích mají obrovskou popularitu a i v letošním roce se můžeme těšit na skvělé jezdecké obsazení. Doufejme jen, že nás nevytrápí počasí, jako v loňském roce. Trochu ke škodě věci Zatáčky termínově kolidují s North West 200, protože mnoho irských roadracingových specialistů, kteří měli Hořice v plánu, bude startovat právě na NW200. Ale jistě není všem dnům konec :-)

Po tomto strhujícím úvodu budou následovat další a další závody, ze kterých bude na těchto stránkách dostávat pravidelné informace, včetně výsledkových listin. Největší pozornost nás všech, kteří máme roadracing rádi, si ale jistě zaslouží domácí šampionát na přírodních okruzích. 

Všem roadracingovým fanouškům přeji, aby si z letošní sezóny odnesli co nejvíce skvělých zážitků, pořadatelům pevné nervy, dobré sponzory a pěkné počasí, jezdcům hodně štěstí, spokojenost s dosaženými výsledky a velký bodový příděl do šampionátu.

 

ROLL ON ROADRACING SEASON 2009